Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Món jurídic

 • 324. Agost-Setembre 2019

  Descarregar 84 4.1Mbs»

  EDITORIAL: 2 anys d’activitat imparable a l’ICAB.
   

  NOVETATS LEGISLATIVES
   

  AMPLIACIÓ DE LA LEGISLACIÓ: Un nou decret llei; i aquest sí es convalida.
   

  RESSENYES JURISPRUDENCIALS: Validesa dels descomptes efectuats en les nòmines dels treballadors amb retards als fitxatges d’entrada; Dret a vacances del treballador readmès per acomiadament il·lícit; El testimoni protegit com a prova de càrrec; L’assistència jurídica gratuïta no està sotmesa a la llei de defensa de la competència.
   

  MÓN FISCAL: Presentació de la nova Junta de la Secció de Dret Fiscal i Financer de l’ICAB.
   

  ARTICLES: L’avantatge injust, un nou paradigma en les relacions contractuals; La protecció de la legalitat urbanística: un repte urgent des de l’eficiència administrativa i la seguretat jurídica; La nova llei de transparència horària; Desconnectarem o no?
   

  EL COL·LEGI ES MOU: 2 anys de mandat, continuem treballant per millorar l’advocacia; 103.474 atencions realitzades per l’advocacia del TO ICAB durant 2018; Adopció de mesures davant la denúncia de Bankia; L’ICAB també defensa el #NOPLASTIC; Marca Advocacia ICAB; Si t’agrada llegir, participa en el ‘Club de Lectura de la Biblioteca’; Obituari a Núria Trullén; Obituari a Juan Amat Cortés; Defuncions; 4t Congrés de l’Advocacia; 15 propostes per una justícia digna; Lliurat a la degana el premi “Dona Jurista 2018”.
  PROPERS ESDEVENIMENTS: Curs de Desenvolupament per a Directives; II Congrés d’Actualitat Mercantil; II Jornada de Dret Tributari; Jornades de Dret Penitenciari; II Congrés de Dret Laboral; I Jornada de Dret Turístic i Sostenibilitat Urbana; I Congrés de Probàtica; Global Mediation Conference.
   

  LA JUNTA INFORMA: Oberta la convocatòria 2019 de diferents premis jurídics de l’ICAB; Nou òrgan de direcció de la Comissió d’Advocats/des Mediadors/es.
   

  RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA: Som Mobilitat, la cooperativa per a una mobilitat +sostenible.
   

  ENTREVISTA: a Mª Eugènia Alegret, expresidenta del TSJC: “El sostre de vidre s’ha esquerdat però no s’ha trencat”.
   

  GRUP DE L’ADVOCACIA JOVE: Règim jurídic aplicable a l’explotació turística de places de garatge privades a Barcelona.
   

  ENTREVISTA: a Oriol Vila, cofundador de HolaLuz.com: “HolaLuz neix de la voluntat d’emprendre un negoci d’acord amb valors més humans i més protectors del medi ambient”.
   

  FUNCIONS PÚBLIQUES ICAB: Dades sobre deontologia, honoraris, estrangeria i torn d’ofici.
   

  ARTICLES: Obligació de declarar els béns a l’estranger: l’estat de la qüestió; Nova directiva (UE) 2019/790 sobre els drets d’autor; El dret a saber: les atribucions en matèria de sancions; La prestació de treball a les plataformes col·laboratives: estem davant d’una relació laboral? Diferents punts de vista.
   

  ENTRE NOSALTRES: Doing Business in India.
   

  D’UN COP D’ULL
   

  BIBLIOTECA
   

  ANIMUS JOCANDI

 • 323. Juny-Juliol 2019

  Descarregar 84 5.2Mbs»

  EDITORIAL: 2 anys transformant el Col·legi i la societat  AMPLIACIÓ LEGISLACIÓ:  Contenció de les rendes en l’arrendament d’habitatges per decret-llei.  RESSENYES JURISPRUDENCIALS: El període de temps a disposició de l’empresari és temps de treball. El permís laboral per defunció s’inicia al dia següent del fet causant, no existeix deure conjugal en el matrimoni. Aval a la regulació de les activitats turístiques a Barcelona.

   

  MÓN FISCAL: Alerta fiscal. octubre 2019 inici del termini de pagament del nou impost que han de pagar totes les societats titulars de béns no productius.

   

  ARTICLES:  La doctrina del TC sobre la «fiesta de los toros» com a patrimoni cultural (o com lidiar amb la creixent sensibilitat animalista); Reglaments 2016/113 i 2016/1104 de cooperació reforçada en l’àmbit de la competència i llei aplicable; Reglaments 2016/113 i 2016/1104 de cooperació reforçada en l’àmbit de la competència i llei aplicable; La sentència del tribunal de justícia de la unió europea de 26 de març de 2019: els efectes de la declaració de nul·litat de la clàusula de venciment anticipat.

   

  EL COL·LEGI ES MOU: El ‘2nd Women Business & Justice European Forum’ posa les bases per construir una societat més igualitària; El XXXVI congrés de RC aborda les proves genètiques en la contractació d’assegurances; El II congrés de dret Immobiliari analitza la incidència dels pisos turístics en les comunitats de propietaris; I congrés de dret Administratiu; L’ICAB acull el congrés de l’Advocacia Jove de Catalunya; Conveni amb Barcelona Tech City per promoure el coneixement del dret digital; L’ICAB al BizBarcelona 2019; Defuncions.
  PROPERS ESDEVENIMENTS:  I congrés de Compliance i fira europea de la tecnologia aplicada al Compliance; III congrés de Mediació, 26 i 27 de setembre; Congrés de turisme, 17 i 18 d’octubre; Postgrau en pràctica jurídica EPJ-ICAB (edició octubre 2019); nova edició dels màsters d'especialització jurídica ICAB; Postgrau expert en dret europeu ed. 2019/2020.

   

  JUNTA INFORMA: Nous òrgans de direcció a 9 seccions de la comissió de cultura i formació

   

  FUNDACIÓ:  La fageda, molt més que iogurts

   

  ENTREVISTA: a Anabel Miró Panzano, presidenta del col·legi d’administradors de finques de Barcelona-Lleida i presidenta del consell de col·legis d’administradors de finques de Catalunya: “per millorar el parc d’habitatges en règim de lloguer s’ha de dotar al mercat de confiança, seguretat i estabilitat”.


  CARA A CARA: Eutanàsia, amb la participació dels advocats Xavier Puigdollers i Jordi Oliveras

   

  ENTREVISTA: a Pascual Ortuño, magistrat de la secció 12ª de l’audiència provincial de Barcelona: “La demanda, la querella o la denuncia es una declaración de guerra”.

   
  GRUP DE L’ADVOCACIA JOVE: El registre de jornada: la seva aplicació. especial referència als despatxos professionals d’advocats.

   

  ENTRE NOSALTRES: 53º congrés general de la Fédération des Barreaux d´Europe (fbe) a Barcelona. Silvia Giménez-Salinas assumeix la presidència de la FBE.

   

  ARTICLE: El codi ètic com a pedra angular d’una cultura corporativa positiva. fi a la discriminació per bloqueig geogràfic en l’ e-commerce: una altra fita cap a un autèntic mercat únic digital. Mutualidad de la abogacía aprueba por mayoría absoluta las cuentas 2018, el presupuesto 2019 y los nuevos estatutos

   

  FUNDACIÓ:  Vicky Bernadet: Caminem cap a un demà sense abusos sexuals als infants

   

  CALAIX DE SASTRE: Viu l’estiu amb un llibre!

   

  D’UN COP D’ULL

   

  BIBLIOTECA

   

  ANIMUS JOCANDI

 • 322. Abril-Maig 2019

  Descarregar 84 7.1Mbs»

   

  EDITORIAL: Un col·legi actiu

  AMPLIACIÓ LEGISLACIÓ:  De Nou arrendaments i llançaments en un decret-llei. 
   

  RESSENYES JURISPRUDENCIALS: Dret a indemnitzacions per a treballadors indefinits que no suposa discriminació per treballadors temporals per obra o servei; Dret a l’abonament de diferències retributives per les funcions superiors exercides; llibertat per a Sandro Rosell i Joan besoli; La mediació contenciós-administrativa en l’urbanisme; Funció i control jurisdiccional; 

   

  ACTUALITAT: Gestació per substitució; Classificació en tercer grau inicial sense ingressar en presó; la directiva (UE) 2018/84, la cinquena directiva en blanqueig de capitals: què cal esperar? 
   

  JUNTA INFORMA: Aprovada per àmplia majoria la gestió anual de la junta, la memòria d’activitats, els estats financers, la liquidació pressupostària 2018 i els pressupostos de l’ICAB per al 2019. 
   

   EL COL·LEGI ES MOU: 15 propostes de l’ICAB per a una justícia digna; per un 8 de març infinit; L’ICAB aposta perquè les empreses disposin d’un marc regulador dels drets digitals dels treballadors/es; L’ICAB ajuda a trobar feina amb la 4a edició de la Fira de l’Ocupació; Nou èxit de la Fira del Llibre de Sant Jordi; Nasrín Sotudé, col·legiada d’honor de l’ICAB; l’ICAB present al XII Congrés nacional de l’advocacia de Valladolid; l’advocacia jove de l’ICAB posa en marxa l’euro solidari; Defuncions. 
   

  PROPERS ESDEVENIMENTS: 2nd Bussiness, & Justice European Forum; BIZBARCELONA, 12 i 13 de juny; II congrés de dret immobiliari; Jornada de dret Administratiu; Congrés de compliance, el proper setembre; 

   
  VOLUNTARIS: Un advocat o advocada com tu et pot ajudar. 
   

  ARTICLE: Els denominats deures d’autoprotecció de la víctima del delicte d’estafa; Una reforma de la legislació sobre arrendaments d’habitatge segons el dret comparat europeu; Sobre el polèmic termini de les concessions portuàries i possibilitat de la seva pròrroga. 
   

  FUNDACIÓ: IPI & IPI-COOP
   

  MÓN FISCAL: Impugnació del valor cadastral a través de la liquidació de l’IBI.
   

  ENTREVISTA: Emilio Vicente Berlanga, expresidente de la sala de lo contencioso administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña “La formación escolar de nuestro país no cuenta con nociones mínimas de derecho imprescindibles para la vida cotidiana. Es un vacío que urge corregir”. 
   

  CARA A CARA: Partidaris i detractors de la crionització, amb Eudald Vendrell (advocat) i Lluís Estrada (metge). 
   

  ENTREVISTA: Fabian Mohedano: “Reforma horària: l’advocacia té un repte com a sector”. 

   
  ARTICLE: La nuesa de la cassació autonòmica; Crónica del segundo congreso de consumo de la abogacía.
   

  GRUP DE L’ADVOCACIA JOVE: Sobre el caràcter discriminatori del llenguatge jurídic en termes de gènere. 

   
  ENTRE NOSALTRES: Doing business in korea; Fer negocis a corea; 

   
  D’UN COP D’ULL
   
  BIBLIOTECA
   

 • 321. Febrer-Març 2019

  Descarregar 84 5.2Mbs»

  EDITORIAL: Un Sant Raimon d’èxit

   

  ACTUALITAT:

  Novetats legislatives

  Ampliació de la legislació: Un Decret Llei contra les conductes de foment i inducció de l’anorèxia i la bulímia

  Ressenyes jurisprudencials: Laboral. Obligatorietat d’abonar el plus d’assistència en període de vacances pel seu caràcter periòdic i habitual; Equiparació de protecció per la maternitat i per la paternitat. Penal. Prescripció dels delictes d’agressió i abús sexual. Contenciós-administratiu. La Generalitat de Catalunya imposa restriccions a les VTC i l’autoritat catalana de la competència s’hi oposa

   

  SECCIONS: Món Fiscal, de Ángeles Postils Lanfranco

   

  ARTICLE: ‘Parelles estables amb element internacional (a propòsit de la SAP Girona de 6 de març de 2018), de Joaquim Bayo Delgado

   

  CRÒNICA SANT RAIMON DE PENYAFORT: La gran festa anual de l’advocacia de Barcelona

   

  ENTREVISTA: Lideratge Jurídic Internacional amb Marie-Aimée Peyron i Christina Blacklaws

   

  PREMI JUSTÍCIA CATALUNYA 2018: Per a advocats i advocades de l’ICAB

   

  EL COL·LEGI ES MOU: Presentada la Carta #BarcelonaDigitalRights; Èxit de participació al II Digital Law World Congress; L’ICAB trenca el silenci amb el II Congrés de Violència de Gènere; La degana, ponent en el World Law Congress 2019; Els centres penitenciaris de joves, dones i ponent s’incorporen al servei de videoconferències. Propers esdeveniments: L’11 d’abril, fira de l’ocupació; Reserva’t les dates per al Congrés de Dret Turístic 2019; Save the Date! 26è Congrés de Responsabilitat Civil i Assegurances; L’ICAB acull el 53è Congrés de la FBE; Defuncions.

   

  VOLUNTARIS: Moltes gràcies! Fes un cafè amb els voluntaris ICAB

   

  CARA A CARA: Taxis vs. VTC, amb Elpidio Silva i Anna Merino

   

  ENTREVISTA: Yassmín Barrios, doctora en Dret per la Universitat Mariano Gálvez de Guatemala. Amb la seva sentència, per primer cop un tribunal nacional va reconèixer el genocidi a Amèrica Llatina.

   

  ARTICLE: ‘Fiscalitat del naixement i extinció de l’usdefruit’, de Patricia Ebrat

   

  GRUP DE L’ADVOCACIA JOVE: ‘Mediació laboral per a la igualtat de gènere

   

  FUNCIONS PÚBLIQUES ICAB: Quart trimestre 2018. Dades sobre deontologia, honoraris, torn d’ofici i estrangeria

   

  MUTUALIDAD: La mutualidad de la abogacía aconsegueix un 4,30% de rendibilitat en un difícil 2018

   

  ENTRE NOSALTRES: Crònica de la jornada ‘Les llibertats democràtiques en qüestió: el cas Altsasu i l’agreujant de discriminació per raons ideològiques

   

  D’UN COP D’ULL: Conveni ICAB – Banc Santander; Conveni ICAB – Banc Sabadell; Reunió ICAB amb la subdelegada del Govern; Primera Jornada conjunta Seccions de Dret Aeronàutic ICAB i ICAM; Signatura dels convenis d’agermanament; Conferència: La reforma fallida de la LAU; Conferència sobre el Dret d’Ús i la recent jurisprudència del TS; el DIGICAB ensenya a treure partit al web del teu despatx; Jornada especial ‘Inkietos’ per Sant Raimon de Penyafort 2019; Lliurament de premis del torneig de futbol de Sant Raimon; Primer partit de futbol amistós femení; Sant Raimon de Penyafort 2019, també a Igualada

   

  BIBLIOTECA

   

  DE TOT I MÉS: Celebreu el Sant Jordi a l’ICAB

 • 320. Desembre-Gener 2019

  Descarregar 86 6.7Mbs»

  EDITORIAL: Defensem els Drets Digitals de la ciutadania i apostem fermament per la formació amb nous congressos

   

  ACTUALITAT: Novetats legislatives
  Ampliació de la legislació: La solució del transport urbà a cop de Decret-Llei
  Ressenyes jurisprudencials: Laboral. La mort d’un treballador no extingeix el seu dret de vacances anuals retribuïdes; El TJUE rectifica la nomenada doctrina Diego Porras. Penal. El TEDH atorga la raó a Otegui contra Espanya. Contenciós-administratiu. El Tribunal Constitucional avala el recurs de cassació contenciós-administratiu autonómic.

   

  SECCIONS: Món Fiscal, de Alejandro Ebrat

   

  ARTICLE: “La creciente aplicación de procedimientos de ‘Forensic due Diligence’ en processos de Merger & Adquisitions”, de Dunia Florenciano i Juan Mazarredo

   

  ARTICLE: “Benefici del coaching per a l’advocacia”, d’Anna Ros

   

  EL COL·LEGI ES MOU: Impuls a la redacció de la Carta de Drets de la Ciutadania en l’Era Digital; La degana de l’ICAB, escollida dona jurista 2018; El secretari de l’ICAB, guardonat amb el premi Justícia de Catalunya; Participa en els actes del Sant Raimon 2019; Obert un canal de denúncies de situacions discriminatòries; Prorrogats els presupostos de 2018; Nou Club ICAB!; Cimera de Delegacions ICAB; II Edició del Digital Law Congress; II Congrés de Violència de Gènere, 28 de febrer i 1 de març de 2019; Cal valoració del risc per poder adoptar mesures de protecció a les víctimes de violència de gènere; 22 i 23 de maig, 26è Congrés de RC; La pòlissa de Responsabilitat Civil per a l’any 2019 millora les seves condicions; I Congrés de Dret Mercantil; Nous espais ICAB a la Ciutat de la Justícia; Lliurament del Premi CPDA in memoriam a Luis del Castillo Aragón; Antonio Cumella, nou acadèmic de número; Banc de la Memòria Audiovisual; Inicia’t a l’advocacia amb l’EPJ; Comunicacions amb els interns de les persones catalanes per videoconferència; Defuncions.

   

  DES DE LA JUNTA: Constituïda la Secció de Dret Cooperatiu i de l’Economia Social. Nou òrgan de direcció a la Secció de Compliance.

   

  VOLUNTARIS: Necessites ajuda? Fes un cafè amb els voluntaris ICAB!

   

  ARTICLE: “Sobre la necessitat d’establir un mòdul de compensació per a l’advocacia d’ofici en la mediació intrajudicial”, de Carles García Roqueta i Ana M. Buch Borrell

   

  ARTICLE: “Article 337 del Codi Penal: Interpretació del concepte d’explotació sexual”, de Judith Minguez

   

  ARTICLE: “L’incipient Big Data en l’àmbit sanitari”, de Lucia Cristea

   

  ENTREVISTA: Julián Sánchez Melgar, ex-Fiscal General del Estado

   

  CARA A CARA: Polèmica en relació al pagament dels contractes de les hipoteques i les reformes legislatives, amb Miguel Cervilla i Paz Cano.

   

  ENTREVISTA: Assumpció Puig i Hors, degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

   

  RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA: Fundació Barcelona Actua

   

  ARTICLE: “Absolució de Jean Pierre Bemba Gombo: una revulisió en la cort penal internacional”, de Eulàlia Pascual i Lagunas

   

  GRUP DE L’ADVOCACIA JOVE: “El Compliance penal i la discriminació de gènere”, de Anna Núñez Miró

   

  ENTRE NOSALTRES: “La internacionalització de l’advocacia de Barcelona”, de Mª Eugènia Gay i Rosa Peña; “Les nenes en el món pateixen una doble discriminació”, de Blanca Pardós; “La presó provincial: anàlisi crític de la seva aplicació pràctica”, de Màrius Roch Izard

   

  ARTICLE: “La manca de relació familiar com a causa de desheretament: el dret a la legítima”, de Maria Planas

   

  ARTICLE: “Tipografia i persuasió en 10 consells per a l’advocacia”, de Dani Lopez Rodriguez

   

  ARTICLE: “El control de las decisiones de la Comisión Nacional Evaluadora de la Actividad Investigadora de los profesores universitarios. Un problema complejo”, de Joaquín Tornos Mas

   

  BIBLIOTECA

   

  D'UN COP D'ULL: Quadre degà Oriol Rusca, Commemoració dels 70 anys de la declaració dels Drets Humans, Projecció Proxeneta, Imposició de togues, Jornada Dia Internacional de la Discapacitat, Trobada de la Comissió CPDA amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Presentació llibre, Jornada 7x7, Conferència crims humanitat Veneçuela, Conferència Sèniors, Futbol, Concert de Nadal de la Coral a benefici de la Fundació Marc Palmés-Nens de Katana, Commemoració dels 40 anys de la Constitució Espanyola, Lliurament de diplomes EPJ.