Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de sus hábitos de navegación, así como cookies de complemento de redes sociales. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

Cerrar
Noticias › Formación / Biblioteca › Comisión de Normativa

Proposición de ley de modificación de la Ley 5/2008, del 24 de abril, del derecho de las mujeres a erradicar la violencia machista

23/12/2019
Esta proposición se encuentra en trámite en el Parlament de Catalunya. Aún no ha sido tomada en consideración.

Preveu que els preceptes que eventualment comportessin la realització de despeses amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat, produirien efectes a partir de l’entrada en vigor de la llei de pressupostos corresponents a l’exercici pressupostari immediatament posterior a l’entrada en vigor d’aquesta llei.

Modifica els arts. 2.2; 3; 4; 5; 6; 7; 19. Addiciona uns nous arts.8 bis i 76 bis; un apartat 5 a l’art. 8; un apartat  6 a l’art. 9, un apartat 4 a l’art. 30 i uns apartats 4 i 5 a l’art. 31

La proposta es fonamenta en la necessitat de modificar la Llei 5/2018 tenint en compte la moció 32/XII de 13 de desembre de 2018.

Mentre no s’aconsegueixi un consens majoritari com el de l’aprovació inicial de la dita llei, es considera que cal fer un seguit de modificacions, centrades en introduir la violència institucional com a forma i àmbit, definint la diligència deguda i especificant que dita violència s’exerceix per acció i per omissió; introduir les violències digitals, donades les agressions que es succeeixen al nostra voltant, suplantacions d’identitats digitals, us de fotografies o vídeos provatius, etc.; introduir una definició de consentiment sexual on es clarifiqui la necessitat d’existència de desig.; ampliar les violències en l’àmbit social i comunitari; ampliar les formes de violències masclistes; ampliar la formació a professionals. També té com a objectiu el d’afavorir l’eradicació de les violències masclistes i reforçar els drets de les dones i pretén desencadenar un debat participatiu on aquestes i altres propostes de modificació sorgides durant la tramitació siguin repensades i avaluades per conjunt del moviment feminista i els grups parlamentaris.

[INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA]

https://bit.ly/34tnHWI

 

Contactos

    • Departamentos y Comisiones del ICAB 
    Comisión Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302