Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de sus hábitos de navegación, así como cookies de complemento de redes sociales. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

Cerrar
Noticias › Comisión de Normativa

Proposició de llei de declaració del Parc Natural del Montseny, de paratges naturals d’interès nacional i de reserves naturals integrals. Proposició de llei de declaració del Parc Natural del Montseny, de paratges naturals d’interès nacional i de reserves naturals integrals.

10/12/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya.

Es una iniciativa legislativa popular.

Preveu la seva entrada en vigor per a l’endemà de la seva publicació a DOGC.

Estableix la derogació del Decret 105/1987, de 20 de febrer, pel qual es declara el Parc Natural del Massís del Montseny

La iniciativa es justifica per raó de l’anul·lació del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc del Montseny, per sentència del Tribunal Suprem de data 19 de setembre de 2016, que ha comportat la seva expulsió de l’ordenament jurídic, provocant el retorn de la vigència de l’anterior Pla Especial del Parc Natural del Montseny de 1977, fet que considera que provoca, entre altres efectes perversos, la desprotecció de més de 1.700 hectàrees del massís

i en situació dubtosa tota la resta. Paral·lelament, la possible aprovació d’un nou Decret de Declaració del Parc Natural del Montseny, que modificaria el Decret de 1987 unificant els límits de les diverses figures de protecció existents al massís, així com la delimitació dels espais del Massís del Montseny i Cingles de Bertí, malgrat trobar-se en fase de tràmit ambiental, no ha avançat en la seva aprovació en els darrers dos anys i mig. En qualsevol cas, com que el Decret esmentat, tot i assegurar els límits actualitzats del Parc del Montseny, no contindria tampoc les figures de protecció específiques que necessita la conservació d’aquest espai natural únic, es planteja aquesta iniciativa.

L’objecte d’aquesta llei és:

Declarar el Parc Natural del Montseny.

Declarar, dins l’àmbit del Parc Natural, els paratges naturals d’interès nacional, que es descriuen al text.

Declarar, dins l’àmbit del Parc Natural, les reserves naturals integrals descrites en el text.

Establir un marc jurídic i crear els mecanismes de planificació, gestió i protecció de la legalitat, necessaris per tal de conservar i, si s’escau, restaurar, els sistemes naturals dels espais de protecció especial que es declaren, i promoure els valors geològics, botànics, faunístics, ecològics, paisatgístics, culturals, educatius, científics, productius i socials que contenen.

[INICIATIVAS LEGISLATIVAS PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactos

    • Departamentos y Comisiones del ICAB 
    Comisión Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302