Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
News

Proposició de llei de modificació de la llei d'universitats catalanes

13/05/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. És una iniciativa legislativa popular.

Preveu l’entrada en vigor 20 dies després de la seva aprovació i publicació en el DOGC.

Té per objecte determinar un marc català dins del sistema de preus fixats per l’Estat en l’àmbit de les universitats, a fi de vetllar per l’accés universal a l’ensenyament universitari a Catalunya i dins de l’àmbit de competències de la Generalitat.

Ho fa modificant la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d’Universitats de Catalunya (art. 117.3), en matèria de finançament universitari, per tal d’establir que correspon al Govern de la Generalitat aprovar els preus públics dels ensenyaments conduents a l’obtenció dels títols universitaris oficials i la resta de drets legalment establerts i, amb caràcter ordinari, els preus públics dels ensenyaments conduents a l’obtenció dels títols universitaris oficials fixats per Decret de Presidència se situaran dins de la meitat inferior de la forquilla de preus prevista per cobrir els costos de l’ensenyament universitari en cada un dels apartats de l’article 81.3.b de la Llei orgànica 6/2001, del 21 de desembre, d’universitats.

Estableix que –amb caràcter transitori– els preus públics dels ensenyaments conduents a l’obtenció dels títols universitaris oficials fixats per Decret de Presidència se situaran dins els dos primers terços de la forquilla de preus prevista per cobrir els costos de l’ensenyament universitari en cada un dels apartats de l’article 81.3 b) de la Llei orgànica 6/2001, del 21 de desembre, d’universitats, durant els quatre anys posteriors a l’entrada en vigor d’aquesta llei.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contacts

    • ICAB Departments 
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302