Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
News

El Consell de l'Advocacia Catalana presentarà recurs contra la retallada del 3% en els mòduls del Torn d’Ofici per aquest any 2013

18/04/2013
El Consell de l'Advocacia Catalana presentarà recurs contra la retallada del 3% en els mòduls del Torn d’Ofici per aquest any 2013 El Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC), que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, ha acordat, per unanimitat, presentar recurs de reposició contra la retallada dels mòduls de compensació econòmica als advocats del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut (TOAD) per aquest any 2013. El Departament de Justícia va publicar el 17 d'abril al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la Resolució segons la qual es rebaixen en un 3% les retribucions als advocats que presten aquest servei a Catalunya.

El Consell de l’Advocacia Catalana considera que les retribucions dels advocats no haurien de reduir-se, tenint en compte que ja es troben molt per sota del que es percebria per la mateixa actuació en l’àmbit particular. A més, les retribucions -que es van congelar el gener del 2010- ja van patir una reducció del 5% l’any 2011 i una nova reducció del 5% més el 2012, a les quals s’hi afegeix ara el 3% d’enguany. Totes dues rebaixes han estat recorregudes pel CICAC, recursos que es troben actualment en procés de tràmit.

L’Advocacia Catalana manifesta el seu rebuig a les retallades, per considerar que existeixen altres vies de contenció de la despesa que no passen per reduir els honoraris dels advocats del TOAD, ja de per sí prou ajustats.