Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
News

Llei 1/2019, de 20 de febrer, de Secrets Empresarials (BOE del 21/02/2019)

11/03/2019
Entrada en vigor: 13/03/2019.

La Llei regula la protecció dels secrets empresarials. A més de definir-los, regula l'obtenció, utilització i revelació lícites de secrets empresarials, la violació de secrets empresarials, la transmissibilitat del secret empresarial, la seva cotitularitat, les llicències de secrets empresarials i la transmissió o llicència sense titularitat o facultats.

Així mateix, preveu les accions de defensa dels secrets empresarials, en particular les accions civils i la seva prescripció.

També regula la jurisdicció competent i el procediment aplicable: els litigis civils que puguin sorgir a l'empara d'aquesta llei es coneixeran pels jutges i tribunals de l'ordre jurisdiccional civil i es resoldran en el judici que correspongui de conformitat amb la LEC.

Regula la legitimació per a l'exercici de les accions, la competència i el tractament de la informació que pugui constituir secret empresarial. En particular, determina que les parts, els seus advocats o procuradors, el personal de l'Administració de Justícia, els testimonis, els pèrits i qualssevol altres persones que intervinguin en un procediment relatiu a la violació d'un secret empresarial, o que tinguin accés a documents que hi ha en aquest procediment per raó del seu càrrec o de la funció que exerceixen, no podran utilitzar ni revelar aquella informació que pugui constituir secret empresarial i que els jutges o tribunals, d'ofici o a petició degudament motivada de qualsevol de les parts, hagin declarat confidencial i del que hagin tingut coneixement arran d'aquesta intervenció o d'aquest accés. Estableix les mesures que els jutges i tribunals poden adoptar al respecte.

També determina els efectes derivats de l'incompliment de la bona fe processal.

Regula les Diligències per a la preparació de l'exercici d'accions de defensa dels secrets empresarials, així com les específiques mesures cautelars.

Modifica, entre altres, la Llei 3/1991, de 10 de gener, de competència deslleial

Inclou l'habilitació al Govern per aprovar un text refós de la Llei 22/2003, de 9 de juliol, concursal, que incorpori les modificacions hagudes des de la seva entrada en vigor. S'ha de dictar en un termini de vuit mesos a comptar de l'entrada en vigor d'aquesta llei

[NORMATIVA APROVADA. CORTS GENERALS]

Contacts

    • ICAB Departments 
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302