Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Comissió d'Honoraris

Comissió d'Honoraris

La funció principal de la Comissió d’Honoraris de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) és la d’emetre informes en matèria d’honoraris professionals de la forma preceptiva de l’art. 246.1 de la LEC (impugnació de taxació de costes per excessives i jura de comptes), així com dictàmens a requeriment del Jutjat o Tribunal, de major abast que l’informe de taxació de costes, en base a l’art. 381 de la LEC, amb caràcter informatiu,  probatori, o fins i tot diriment o contradictori.

La Comissió interpreta els criteris orientadors d’honoraris i informa als companys mitjançant la tramitació de consultes telefòniques, presencials i per correu electrònic.

Els honoraris professionals de l’advocat són lliures i només estan sotmesos als pactes que se subscriguin entre el lletrat i el client i a les normes deontològiques de l'advocacia. Els criteris orientadors en matèria d’honoraris seran d’aplicació als exclusius efectes de la taxació de costes i de la jura de comptes dels advocats quan manca un pacte o pressupost.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona recomana l’ús del full d’encàrrec professional, que contingui el pacte d'honoraris subscrit entre lletrat i client, per tal d’evitar controvèrsies i agilitar la reclamació dels honoraris dels advocats en cas d'impagament del client (art. 35 LEC).

Òrgans de direcció

Contactes