Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

News

 • Results 1 to 25 of 108
  • 27/03/2020 Digital transformation Comission
  Teletreballar amb els comptes de correu @icab.cat Teletreballar amb els comptes de correu @icab.cat

  Els comptes de correu electrònic de l’ICAB estan basats en G.suite de Google. Son molt més que un correu electrònic, en tant que disposen d’eines com la possibilitat de compartir documents, espai d’emmagatzematge al núvol, xat,... que en aquests moments de teletreball poden ser de gran utilitat. T’oferim aquí la resposta a diferents situacions en les que et pots trobar respecte a l’e-correu ICAB:


  • 27/03/2020 Digital transformation Comission
  Teletreballar i compartir documents Teletreballar i compartir documents

  Si necessites treballar amb altres persones del teu equip en un mateix document, full de càlcul o presentació ho pots fer amb l’aplicació Google Drive de Gsuite, disponible amb l’e-correu ICAB.


  • 27/03/2020 Digital transformation Comission
  Teletreballar i mantenir reunions online Teletreballar i mantenir reunions online

  Si el que necessites és mantenir reunions online, també a través del correu electrònic ICAB, disposes de la possibilitat de videotrucades a través de Hangouts Meet de Google. Pots mantenir videotrucades amb els teus clients i col·laboradors i organitzar esdeveniments i conferències online. Funciona tant des del PC, com mitjançant dispositius mòbils.


  • 27/03/2020 Digital transformation Comission
  Teletreballar: més eines de teletreball Teletreballar: més eines de teletreball

  La Fundació.cat també ha publicat un inventari d’eines en temps de teletreball. Te'n facilitem l’accés.


  • 27/03/2020 Digital transformation Comission › Sección de Derecho de las TIC ›
  Teletreballar i la importància de la ciberseguretat Teletreballar i la importància de la ciberseguretat

  L’obligació de confidencialitat amb els nostres clients és essencial a la nostra professió, i les dades amb les que els advocats i advocades treballem estan subjectes a aquest deure essencial.


  • 27/03/2020 Digital transformation Comission › Sección de Derechos de Propiedad Intelectual y Derechos de Imagen ›
  Ens mantenim al dia Ens mantenim al dia

  Us oferim en aquest apartat diferents resolucions que poden ser del vostre interès en relació al dret a imatge i la intimitat personal, el dret a l’honor, o el dret a la llibertat d’expressió:


  • 19/03/2020 Digital transformation Comission
  Teletreball: com pots fer videoconferències a través del correu ICAB? Teletreball: com pots fer videoconferències a través del correu ICAB?

  El sistema de videoconferències Hangouts està disponible amb els comptes de correu electrònic de l’ICAB. És un sistema que es pot executar des de qualsevol dispositiu (PC’s, portàtils, tablets i mòbils).


  • 19/03/2020 Digital transformation Comission
  Teletreball i mesures de ciberseguretat Teletreball i mesures de ciberseguretat

  La situació de teletreball a la que ens obliga la situació sanitària actual implica, en moltes ocasions, que treballem en equips que no són els habituals. Hem de tenir especial cura de les mesures de ciberseguretat per evitar una fuga de dades, fet que seria especialment sensible en el desenvolupament de la nostra tasca professional, presidida per l’obligació de secret.


  • 19/03/2020 Health alert › Titulars › Digital transformation Comission
  Informe AEPD sobre tractament de dades - COVID-19 Informe AEPD sobre tractament de dades - COVID-19

  L’Associació Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat informe sobre el tractament de dades resultants de l’actual situació derivada de l’extensió del virus COVID-19.


  • 02/03/2020 Digital transformation Comission
  L'accés de les dones a la tecnologia i les bretxes digitals, al Matí Digital de l'ICAB L'accés de les dones a la tecnologia i les bretxes digitals, al Matí Digital de l'ICAB

  El divendres 6 de març, a les 9:15 hores, tindrà lloc una nova edició del Matí Digital en la que es reflexionarà sobre els mecanismes per a garantir un desenvolupament inclusiu de les tecnologies.


  • 20/02/2020 Digital transformation Comission
  Informació examen per obtenir la certificació com a delegat de protecció de dades (DPD) Informació examen per obtenir la certificació com a delegat de protecció de dades (DPD)

  El 12 de març, entre 10h i 14h, està prevista la realització a la seu de l’ICAB de l’examen per obtenir la certificació oficial com a DPD, mitjançant la certificadora ISMS FORUM. L’ICAB ha obtingut el reconeixement oficial de la formació especialitzada que presta per a DPD.


  • 20/02/2020 Digital transformation Comission
  L’ICAB col·labora amb la Tech Spirit Barcelona i la Mobile Week L’ICAB col·labora amb la Tech Spirit Barcelona i la Mobile Week

  L’ICAB organitza, en el marc de la Tech Spirit Barcelona, una conferència el 25 de febrer en relació als reptes en ciberseguretat i pels drets digitals que pot implicar la tecnologia 5G. També col·laborem amb la Mobile Week amb la celebració d’una conferència el 27 de febrer per donar consells en ciberseguretat. T’hi esperem!


  • 20/02/2020 Digital transformation Comission
  Publicada la guia de l’AEPD per adequació al RGDP de tractaments que incorporen IA Publicada la guia de l’AEPD per adequació al RGDP de tractaments que incorporen IA

  L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), amb l’objectiu de fer una primera aproximació a la temàtica, ha publicat la Guia per adequar al Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) els tractaments que incorporen intel·ligència artificial.


  • 20/02/2020 Digital transformation Comission
  La Generalitat de Catalunya ha publicat l’estratègia d’inte·ligència artificial de Catalunya La Generalitat de Catalunya ha publicat l’estratègia d’inte·ligència artificial de Catalunya

  Sota la premissa que els governs i les administracions públiques han d’exercir la responsabilitat que els pertoca i fomentar i adoptar l’ús extens de la intel·ligència artificial, la Generalitat ha elaborat aquest document.


  • 08/01/2020 Observatori ICAB › Resum d'incidències › CRAJ - Ciutat de la Justícia
  Tens disponible el Calendari dels jutjats de guàrdia de la demarcació ICAB i el calendari de dies festius 2020, també al teu mòbil! Tens disponible el Calendari dels jutjats de guàrdia de la demarcació ICAB i el calendari de dies festius 2020, també al teu mòbil!

  Us informem que ja teniu disponible al web del Col·legi, per a la seva consulta, el calendari dels Jutjats de guàrdia de la demarcació territorial de l’ICAB i el calendari de dies festius per l’any 2020.


  • 20/12/2019 Digital transformation Comission
  L’ICAB acull la pràctica de l’examen per obtenir la certificació oficial com a delegat de protecció de dades L’ICAB acull la pràctica de l’examen per obtenir la certificació oficial com a delegat de protecció de dades

  El passat 12 de desembre les instal·lacions de l’ICAB han acollit la pràctica de l’examen per obtenir la certificació oficial com a Delegat de Protecció de Dades (DPD)


  • 20/12/2019 Digital transformation Comission
  Què hem fet aquest any 2019 en desenvolupament del projecte de Transformació Digital de l’ICAB? Què hem fet aquest any 2019 en desenvolupament del projecte de Transformació Digital de l’ICAB?

  Amb la voluntat d’actuar amb la màxima transparència, la Comissió de Transformació Digital de l’ICAB us vol informar de les accions desenvolupades al llarg de l’any 2019, per seguir avançant en la transformació digital de l’advocacia de Barcelona: Formació, Actes, Serveis Digitals, Defensa de la Professió son algunes de les línies de treball que emmarquen les accions portades a terme.


  • 20/12/2019 Digital transformation Comission
  Què pensen els advocats i advocades de l’ICAB del Servei de Videoconferències amb centres penitenciaris? Què pensen els advocats i advocades de l’ICAB del Servei de Videoconferències amb centres penitenciaris?

  Hem realitzat una enquesta per saber què en penseu del Servei de Videoconferències amb centres penitenciaris, i ja tenim els resultats.


  • 25/11/2019 Equality Plan › Comisión para la Promoción de los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS) › Digital transformation Comission
  Acte ODS: Reflexions sobre la Violència contra la dona en xarxes socials Acte ODS: Reflexions sobre la Violència contra la dona en xarxes socials

  El dimarts 26 de novembre de 2019, de 9.15 a 14h, a la 8a planta de la seu del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), tindrà lloc una jornada de sensibilització i de formació sobre les noves formes de violència contra la dona a les xarxes socials, des d’una mirada transversal. L'acte s’emmarca en les accions del Pla de Igualtat de l’ICAB.


  • 15/11/2019 Digital transformation Comission
  La Comissió ha validat de nou el Privacy Shield. Continua essent el millor mecanisme per les transferències internacionals als Estats Units? La Comissió ha validat de nou el Privacy Shield. Continua essent el millor mecanisme per les transferències internacionals als Estats Units?

  La Comissió Europea va publicar el darrer 24 d’octubre de 2019 l’informe sobre la tercera revisió anual del funcionament del Privacy Shield entre la Unió Europea (UE) i els Estats Units. En aquesta ocasió, la Comissió ha avaluat els esforços realitzats per part dels Estats Units per donar compliment a les millores exigides per part de la UE. Entre ells, destaca el nomenament dels principals òrgans de supervisió i recurs, tals com el del Defensor del Poble, Ombudsman, o la supervisió sistemàtica mitjançant controls mensuals a les empreses autocertificades en el Privacy Shield.


  • 15/11/2019 Digital transformation Comission
  El Congrés Europeu de Legaltech 2019 se celebra a Madrid els propers 20, 21 i 22 de novembre El Congrés Europeu de Legaltech 2019 se celebra a Madrid els propers 20, 21 i 22 de novembre

  L'Associació Europea de LegalTech (ELTA) organitza a Madrid els propers 20, 21 i 22 de novembre el Congrés Europeu de LegalTech 2109.


  • 15/11/2019 Digital transformation Comission
  European Blockchain Convention el 20 i 21 de gener de 2020 a Barcelona European Blockchain Convention el 20 i 21 de gener de 2020 a Barcelona

  No et perdis la 3a edició de l'European Blockchain Convention el proper 20 de gener de 2020 a Barcelona!


  • 07/11/2019 Digital transformation Comission
  Matí Digital: 'La transformació digital del despatx' Matí Digital: 'La transformació digital del despatx'

  Tindrà lloc el divendres 15 novembre, de 9.15 a 14.15h, a la seu del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Mallorca, 283).


  • 07/11/2019 Digital transformation Comission › Sección de la Infancia y de la Adolescencia ›
  Jornada sobre les conseqüències dels jocs d'atzar en línia en la infància i l'adolescència Jornada sobre les conseqüències dels jocs d'atzar en línia en la infància i l'adolescència

  El joc en línia ha crescut, per la via de les apostes esportives, i constitueix una de les activitats a Internet que realitzen adults i també menors. Aquests no consideren que les apostes siguin una activitat de risc. Un dels factors que contribueixen a aquesta realitat que està creixent és la publicitat. Hi ha diferents factors que fan que no interessi regular la publicitat dels jocs d'atzar en línia que han de ser examinats. Per aquest motiu, l'ICAB organitza el proper 29 de novembre aquesta jornada.


  • 30/10/2019 Digital transformation Comission › Titulars ›
  Alerta Ciberseguretat Alerta Ciberseguretat

  Durant les últimes setmanes s’està detectat un increment molt gran en els ciberatacs per correu electrònic. Aquests atacs busquen instal·lar algun malware utilitzant el correu electrònic com a mitja de propagació.