Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
News

Proposició de Llei de reforma de la Llei 9/1968, de 5 d’abril, sobre secrets oficials

06/11/2017
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit en el Congrés dels Diputats i ha passat el tràmit de presa en consideració.

Entrada en vigor: prevista per a la data de la seva publicació al BOE.

La Proposició pretén la modificació dels articles 4 i 7 de la Llei 9/1968, de 5 d’abril, sobre secrets oficials i n’incorpora una disposició transitòria

S’incorpora l'obligació que en tota classificació d'una matèria s'estableixi el termini de la seva vigència, que no pot superar els 25 anys per matèries qualificades secretes i els 10 anys per a les reservades, llevat que el Consell de Ministres en disposi la pròrroga excepcional i motivada, en l'exclusiu cas de les matèries secretes, per un nou període màxim de 10 anys.

Així mateix, es modifica la Llei per atribuir en exclusiva al Consell de Ministres la facultat de classificar una matèria i la seva cancel·lació.

Se suprimeix la referència a la naturalesa, secreta o no, de les sessions en què el Congrés o el Senat han de rebre informació sobre una matèria classificada, en ser una qüestió que només competeix als respectius reglaments d'aquestes cambres legislatives, tal com disposa l'art. 72CE.

També s'aborden una sèrie de canvis terminològics bé per determinar la seva supressió o, si s'escau, adaptació a les actuals denominacions d'Institucions de l'Estat.

Finalment, s'introdueix una disposició transitòria respecte a aquelles matèries classificades amb anterioritat a l'entrada en vigor d'aquesta llei i el termini de vigència hagués o no vençut pel que fa als terminis màxims disposats en el seu article quart

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contacts

    • ICAB Departments 
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302