Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

SolidarICAB - Responsabilitat Social Corporativa

SolidarICAB - Responsabilitat Social Corporativa

La Responsabilitat Social Corporativa (RSC) permet gestionar de manera ètica, transparent i participativa tots els aspectes d’una organització.

En aquest sentit, el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, com a Corporació de Dret Públic, és sensible a les preocupacions socials i per això col·labora amb diferents programes solidaris i d’ajuda als més desfavorits.

Algunes de les àrees en les que ja s’està desenvolupant una estratègia de RSC són la Fundació Ignasi de Gispert;  la convocatòria d’ajuts a projectes de cooperació jurídica amb pobles en vies de desenvolupament, amb càrrec a la partida del 0,7% del pressupost col·legial; les mesures anticrisi (ajornament de quotes o reserva del 5% de places de formació) per a les persones col·legiades que estan passant problemes econòmics;  la línia d’ajuts a  persones col·legiades amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials o amb familiars dependents amb discapacitats o el Servei Pro-bono en col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO).

A més, l'ICAB participa cada any en diferents campanyes de solidaritat envers la societat en general, com ara les de recollida d'aliments i joguines o la celebració del Mercat Solidari.

Totes aquestes accions, i moltes altres, es poden consultar en la Memòria de RSC que és a disposició dels col·legiats i col·legiades de l'ICAB des de 2013.

Solidaritat

Projectes solidaris en què participa l’ICAB

L'ICAB col·labora en diverses campanyes de solidaritat envers la societat en general.

Memòria RSC

Responsabilitat Social Corporativa a l’ICAB

Resum de les accions de RSC que duu a terme el Col·legi d'Advocats de Barcelona al llarg de l'any.

Advocats Servei Pro-bono ICO

Responsabilitat social de l'advocacia

Registre d’advocats i advocades voluntaris adscrits al Servei Pro-bono per oferir serveis d'assessorament a malalts oncològics i els seus familiars més propers. El funcionament d'aquest registre està recollit en el Protocol de col·laboració entre l'Institut Català d'Oncologia i l'ICAB. Per obtenir els seus serveis, les sol·licituds han d'adreçar-se a l'ICO.

Convocatòria 0,7%

Ajuts a projectes de cooperació jurídica

La Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona acorda anualment convocar la concessió d’ajuts a projectes de cooperació jurídica amb pobles en vies de desenvolupament, amb càrrec a la partida del 0,7 % del pressupost col·legial destinada a ajuts al desenvolupament, així com aprovar les bases que regularan el procés.

Fund. Ignasi de Gispert

Obra social per als col·legiats/des

La Fundació Degà Ignasi de Gispert es va crear l’any 1999 i ofereix ajut econòmic als advocats/des que pateixen greus dificultats econòmiques per raons de malaltia o accident.

Voluntariat ICAB

D'advocats/des per a advocats/des

Grup de voluntaris del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per auxiliar la Fundació Ignasi de Gispert (FIdG), per tal que puguin ajudar a les persones col·legiades que estan passant dificultats.