Proposició de llei sobre la reducció del malbaratament alimentari
Addiciona una lletra d) a l’article 41 de la Llei 18/2009, de 22 d’octubre, de salut pública, i una lletra f) a l’article 57 del Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei reguladora dels residus.
La iniciativa té com objecte establir les accions pertinents per tal d’incentivar i mobilitzar a l’administració i a tots els agents de la cadena alimentària per assolir un millor aprofitament dels aliments i els recursos alimentaris i reduir el seu malbaratament.
A efectes d’aquesta llei, defineix malbaratament d’aliments, data de caducitat, data de consum preferent, entitats d’acció social, espigolar.
Estableix l’àmbit d’aplicació de la llei, els drets dels agents implicats en la lluita contra el malbaratament, els deures de productors i fabricants, de manipuladors i distribuïdors de productes alimentaris, de les entitats hoteleres i del sector de la restauració, així com els drets i deures de les administracions públiques, dels consumidors, de les entitats d’acció social.
A més, determina l’elaboració i aplicació del Pla català de lluita contra el malbaratament alimentari i preveu la creació d’un òrgan de seguiment de l’aplicació d’aquesta llei, que és el Consell Català de l’Alimentació.
També es preveuen potestats d’inspecció i control i un règim sancionador
Correcció d’errades:
[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]
Contacte
-
Comissió de Normativa
-
c/ Mallorca, 283
Barcelona, (Espanya) - normativa@icab.cat
-
c/ Mallorca, 283