Brexit: Impacte en el transport aeri, en el turisme i en els contractes
Presenta:
- Carlos Villacorta Salis, President de la Secció de Dret Aeronàutic i Espacial de l'ICAM
Moderen:
- Elisa González Ferreiro, Presidenta de la Secció de Dret Aeronàutic i Espacial de l'ICAM
- Esteban Regales Cristóbal, President de la Secció de Dret Aeronàutic i Espacial de l'ICAB
Ponents:
- Pablo Torrejón Plaza, Ingenier i Gestor Aeronàutic. Professor asociat a la Universitat Autònoma de Madrid
"L'Impacte del Brexit sobre el transport aeri europeu i espanyol"
L'anunci de la sortida del Regne Unit de la UE va agafar a tots els sectors socials, productius, econòmics i també de transports amb el peu canviat.
El que fins al moment era sumar peticions d'adhesió en l'àmbit supranacional del nostre continent era invertir-lo amb un dels "grans" sortint-se.
En el cas del transport aeri aquesta sortida implica un canvi substancial respecte al que ambdues parts, UE i RU, tenim assumit com quotidià i és que el liberalitzat mercat del transport aeri de la Unió deixarà de ser-ho per les companyies britàniques, les que no tinguin almenys un 51% de propietaris de la Unió, i viceversa per a les aerolínies de la UE en l'illa.
Els 20 milions de turistes anglesos que van vindre en 2019, preCOVID-19, Espanya en qualsevol dels seus aeroports no podran tenir vols regulars des de el RU si no hi ha signat un acord expresso, o hauran d'esperar que hi hagi convenis internacionals bilaterals de transport aeri entre els antics socis. Aquesta circumstància es va salva amb un preacord al límit del temps en el final del dur 2020, però deu substanciar-se en forma i ser refrenat dins del marc legal per les parts en el 2021. Un enorme repte necessari per a tots.
- Rafael Leal Pérez-Caho, Economista, Professor Associat a la Universitat Autònoma de Madrid
"Impacte del Brexit en el tursime"
El Regne Unit és el principal país emissor de turistes amb destí a Espanya en l'última dècada.
La situació que es crea rere l'acord de sortida signat entre la Unió Europea i el Regne Unit genera incertesa en un sector com és el turístic espanyol que suposa entorn del 12% del PIB Nacional. L'aproximació als riscs e incerteses als que s'enfronta el sector està íntimament associat a com sigui l'evolució del mitjà de transport aeri en aquests fluxos del Regne Unit amb Espanya.
- Jaime Giménez Binder, Soci Augusta Advocats, Membre de la Comissió de Dret Aeronàutic i Espacial de l'ICAB
"Impacte del Brexit sobre els contractes"
Un gran nombre de contractes de la indústria aeronàutica contenen pactes en virtut dels quals les parts es sotmeten als tribunals anglesos per dirimir seua disputa i escollir la llei anglesa com rectora de les seves relacions. Una vegada s'ha fet efectiva la sortida del Regne Unit de la UE, es planteja la qüestió de si és "vis atractiva" de l'ordenament anglés deu mantenir-se a futur. També deu considerar-se que efectes poden tenir en el nostre país les decisions judicials adoptades pels tribunals del Regne Unit, i viceversa. Rere una breu exposició de l'estat de la qüestió a nivell internacional, analitzarem alguns dels supòsits més habituals amb el propòsit d'oferir criteris que puguin ajudar a decidir si és oportú mantenir aquest tipus de clàusules o si, pel contrari, podria ser aconsellable negociar un canvi de jurisdicció competent i de llei aplicable.
Preus
Descripció | Import |
Tots/es | Gratuït |

Brexit: Impacte en el transport aeri, en el turisme i en els contractes
Informació general
- 07/04/2021
- De 19 a 21 hores
- Gratuït