open menu menú
Advocacia Barcelona
Àrea personal

×Àrea personal

Número de col·legiat/ada o usuari ICAB / DNI / Email
×
Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona
cercador de professionals
Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic) | Notes de Premsa | Sant Raimon de Penyafort | Titulars

Una emotiva Sessió Solemne conclou la festivitat de Sant Raimon de Penyafort 2023 de l’ICAB, que ha inclòs prop de 40 activitats i esdeveniments

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha homenatjat una setantena de col·legiats i col·legiades amb motiu dels seus 50 anys d’exercici de la professió. Ha estat en el marc de la Sessió Solemme, que s'ha celebrat amb motiu de Sant Raimon de Penyafort, patró de l’advocacia.

10/02/2023
 • Les medalles de la Corporació s’han concedit a Miquel Queralt Cabeza (a títol pòstum) com a diputat de la Junta de Govern de l’ICAB (2021-2022), als advocats Rafael Mendoza Navas i Teresa Martínez Martínez, al diputat al Congrés Genís Boadella Esteve i a Carlos Balmisa García Serrano.
 • Els degans emèrits Silvia Giménez-Salinas, Pedro L. Yúfera i Oriol Rusca han rebut la Gran Creu al Mèrit en l’Advocacia, que imposa el Consejo General de la Abogacía Española (CGAE). 
 • El Premi Felip Portabella 2023 s’ha lliurat al magistrat Ignacio Sancho Gargallo, i a títol pòstum s’ha concedit al magistrat Jorge Vergara Aranda.
 • La Fundació Foment de l’Habitatge Social ha rebut el Premi Reconciliació, que atorga la Fundació Privada Sant Raimon de Penyafort.

La Sessió Solemne s'ha celebrat el divendres 10 de febrer de 2023 a la Sala d'Actes i s’ha iniciat amb un minut de silenci en memòria de les víctimes del terratrèmol de Turquia i Síria.

El degà de l’advocacia de Barcelona, Jesús M. Sánchez, ha presidit la Sessió Solemne de Sant Raimon 2023 i ha volgut recordar en un primer moment al diputat de la Junta Miquel Queralt i Cabeza, que va morir el passat mes de desembre, i del qual ha destacat que “va representar allò que ha de ser un gran advocat: un gran jurista, magnífic company i excel·lent persona i que entenia la professió des de la noblesa, el compromís, el rigor i l'estudi”.

El degà ha declarat que “l'advocacia és la que encarna la lluita per a la defensa del nostre Estat de Dret i té el compromís social de vetllar pels seus valors i col·laborar en el manteniment de l'imperi de la Llei”. També ha volgut reconèixer la promoció de l’any 73, “pel seu treball en favor de la ciutadania fet amb honestedat, probitat i lleialtat". "La gratitud de la Institució amb vosaltres és infinita”, ha afirmat. 

Sánchez ha tingut paraules de reconeixement vers l’advocacia que està adscrita de forma voluntària al Torn d'Ofici, per la important tasca social que realitza, així com per les Seccions i Comissions de la Corporació que, juntament amb les 11 delegacions territorials del Col·legi, són “el motor de la Corporació”, ja que  permeten que l’ICAB sigui la “Casa de la Ciència Jurídica”, a través de les activitats formatives que aquestes impulsen.

Finalment, el degà de l’ICAB ha explicat que des de la Junta de Govern del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona s’ha elaborat un ambiciós pla de xoc per formar l’advocacia davant del canvi de paradigma que comportaran les lleis d'eficiència processal, organitzativa i digital.

Posteriorment, el degà i la vicedegana, Susana Ferrer, han lliurat els escuts  d’or i diplomes commemoratius als homenatjats i homenatjades presents a la Sala. En representació de tots ells i elles, Agustín Luna Serrano, acadèmic numerari de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya ha pronunciat unes paraules.

Acte de benvinguda a l’ICAB de les noves persones col·legiades

Durant la Sessió Solemne, també s’ha realitzat un acte de benvinguda als nous col·legiats i col·legiades. En representació d’aquesta nova promoció, dos nous lletrats, enguany, Laia Rull Armengol i Horacio Muñoz Capilla, apadrinats, respectivament, per Encarna Orduna, presidenta de l’Advocacia Catalana, i Victoria Ortega, presidenta del CGAE, han jurat o promès les normes deontològiques de la professió.

Premis ICAB

En el transcurs de la Sessió Solemne, s’han lliurat:

 • La V Edició del Premi Reconciliació, a la Fundació Foment de l’Habitatge Social, en reconeixement a la tasca desenvolupada des del 1990 per facilitar l’accés a l’habitatge a les famílies en risc d’exclusió. Ha recollit aquest guardó la seva presidenta, Maria Vendrell Aubach. Aquest premi el va instaurar l’any 2018 la Fundació Privada Sant Raimon de Penyafort per guardonar persones o entitats que hagin destacat per una trajectòria que expressi els valors jurídics i socials que promou.
 • El Premi Felip Portabella 2023, a Ignacio Sancho Gargallo, magistrat i membre de la Sala de Govern del Tribunal Suprem, en reconeixement a la seva trajectòria professional dins la funció jurisdiccional, pel seu respecte i consideració cap a l'advocacia i la seva col·laboració amb el Col·legi, especialment en les activitats formatives.

També s’ha concedit el Premi Felip Portabella 2023, a títol pòstum, a Jorge Vergara Aranda, qui fou magistrat del Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 5 de Barcelona, en reconeixement al seu exercici de la funció jurisdiccional, pel seu especial respecte i consideració envers l’advocacia, així com per la seva col·laboració amb l’ICAB. En el seu nom ha recollit el premi, Marta Morata, esposa del magistrat Jorge Vergara.

Medalles de la Corporació

Les Medalles de la Corporació, que és la més alta distinció que pot atorgar el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i amb les quals es vol reconèixer a advocats i advocades, personalitats i entitats de la societat civil, que han treballat envers la professió i la Corporació, s’han concedit a:

 • A títol pòstum, a Miquel Queralt Cabeza, diputat de la Junta de Govern de l’ICAB (2021-2022), en homenatge a la seva intensa i destacada trajectòria personal i professional com a advocat laboralista, així com en reconeixement a la seva generosa vocació de servei institucional.
 • Rafael Mendoza Navas, en homenatge a la seva destacada trajectòria personal i professional com a advocat, així com en reconeixement a la seva intensa dedicació al Col·legi des de la delegació territorial de Badalona.
 • Teresa Martínez Martínez, en reconeixement a la seva carrera personal i professional com a advocada, així com per la seva generosa dedicació a l’ICAB a través de la delegació territorial de Berga.
 • Genís Boadella Esteve, per distingir la seva trajectòria personal i professional com a advocat, per la seva tasca en favor de l’advocacia jove durant el seu mandat com a president del GAJ Barcelona, així com en agraïment per la seva especial col·laboració amb la Corporació des de la seva representació pública com a diputat al congrés.
 • Carlos Balmisa García Serrano, per la seva col·laboració amb l'ICAB, en relació a actes de formació i altres àrees.

Gran Creu CGAE

La Gran Creu al Mèrit en el Servei de l’Advocacia, distinció que atorga el Ple del Consejo General de la Abogacía Española,  s’ha concedit a:

 • Sílvia Gimenez-Salinas Colomer, per la seva extensa trajectòria professional durant 34 anys de col·legiació, la seva significativa tasca com a degana de l’ICAB des de l'any 2005 fins al 2009, pel seu treball com a presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, per la seva gran responsabilitat com a vicepresidenta 2a del Consejo i presidenta de la Comissió de Relacions amb l'Administració de Justícia del CGAE, així com per la defensa de l’advocacia europea a través de la presidència de la Federació Europea de Col·legis d'Advocats (FBE).
 • Pedro L. Yúfera Sales, en reconeixement a la seva extensa trajectòria professional durant 42 anys de col·legiació, a la seva significativa tasca com a degà del l’ICAB des del 2009 fins al 2013, així com pel treball desenvolupat com a vicepresident 2n del CGAE i president de la CRAJ del Consejo.
 • Oriol Rusca i Nadal, pels mèrits contrets durant el seu mandat com a degà de l’ICAB i pel seu treball vers el CGAE: com a cap de la Delegació davant l'Advocacia Europea, com a vicepresident segon i president de la Comissió de Relacions Internacionals, entre d’altres.

Cloenda

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha pronunciat un discurs abans de finalitzar la Sessió Solemne. Ubasart ha declarat: "Tinc el convenciment que el servei públic de justícia pot esdevenir un motor de reducció de les desigualtats. La justícia pot i ha de remoure els obstacles d’accés de la ciutadania a drets civils, polítics, socials i culturals."

La vicedegana, Susana Ferrer, ha clausurat aquesta nova edició de la Sessió Solemne posant en valor el paper de l’advocacia i especialment destacant els valors que han d’acompanyar l’exercici de la professió al llarg de tota la carrera professional.

La Sessió Solemne ha comptat amb l’assistència del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos; del fiscal Superior de Catalunya; Francisco Bañeres; del president de l’Audiència Provincial de Barcelona, Antonio Recio; de la presidenta del Consejo General de la Abogacía Española; Victoria Ortega,  de la presidenta de l’Advocacia Catalana, Encarna Orduna; dels degans emèrits de l’ICAB Josep Maria Antràs,  Eugeni Gay,  Jaume Alonso-Cuevillas, Enric Leira, Silvia Giménez-Salinas,  Pedro Yúfera,  Oriol Rusca, Mª Eugènia Gay, actual delegada del Govern, Josep Maria Balcells; dels degans de l’advocacia catalana i espanyola, del president del Grup de l’Advocacia Jove, Alexander Salvador, del president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, Francesc Tusquets, entre d’altres autoritats.

#SantRaimon23

Contacte

Comparteix

També et pot interessar

TU POTS CONTROLAR L'ÚS DE LES COOKIES.

A l’ICAB utilitzem cookies a la nostra pàgina. Algunes són estrictament necessàries per al funcionament de la pàgina, i d'altres són opcionals i s'utilitzen per:

 • Mesurar com s'utilitza la pàgina web.
 • Habilitar la personalització de la pàgina web.
 • Per a funcions de publicitat, màrqueting i xarxes socials.

En fer clic a 'Acceptar totes', acceptes la instal·lació de totes les cookies. Si prefereixes configurar-les tu mateix/a o rebutjar-les, fes clic a 'Configuració de cookies'.

Per obtenir més informació, visita la nostra política de cookies.

×